Thuiswerken met Evert-Jan

Nederland werkt momenteel massaal thuis, althans waar dat mogelijk is. Ook de collega’s van de verschillende Incassonet vestigingen proberen zoveel mogelijk de werkzaamheden vanuit huis te verrichten. Vandaag zijn we op bezoek bij Evert-Jan Hagen van Incassonet Nijmegen.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek er uit?

Net als heel veel mensen zit ik ook aan de eettafel. Dat lijkt natuurlijk fijn, maar dat is natuurlijk ook de plek waar ik normaal gesproken eet en bijpraat met het gezin. Mijn vrouw werkt momenteel ook thuis, dus dat is wel erg gezellig moet ik zeggen.

Wie zijn jouw ‘thuiscollega’s’? En hoe verdelen jullie de ruimte en tijd in huis?

Buiten mijn collega’s via Skype, zijn dat mijn vriendin, twee (bonus)dochters en onze hond ‘Cooper’. De hond zit het liefst de hele dag naast mij, wachtend op iets lekkers, haha… Soms zitten wij met z’n allen gefocust te werken aan de eettafel, we zijn echt een team! We halen bijvoorbeeld ook om de beurt koffie en thee.

Hoe houd jij jezelf fit?

De ideale ergonomische wereld heeft een verstelbaar bureau, bureaustoel en een los toetsenbord en muis. Dat is thuis niet altijd mogelijk. Als het je niet lukt om een goede werkplek in te richten, is dat natuurlijk super vervelend. Ik zorg daarom altijd dat ik wat vaker opsta en beweeg. Hiermee kunnen al veel klachten voorkomen worden. Bewegen zorgt voor een goede doorbloeding.

Heb je nog tips voor andere ‘thuiswerkers’?

Blijf in beweging! Ik probeer tussen de middag altijd een half uur te wandelen, zo blijf ik fris en blijf ik goed in beweging. Daarnaast geef ik als tip om niet aan je werkplek te lunchen, ga even weg. Geniet ook eens van het zonnetje!

Wie zie jij volgende keer graag geinterviewd worden?

Dat is mijn collega Toine Brouwers van Incassonet in Breda. Ik ben benieuwd hoe hij er bij zit.